Jdi na obsah Jdi na menu

2021 Krojovaný průvod a vystoupení

28. 7. 2021

 Střílecká púť 2021 

 S radostí a s deštivým zpožděním jsme se sešli opět o pouťové sobotě na plácku u školy s trpělivými diváky a nadšenými účinkujícími. Děti, které letos vedla připravila a vedla Renata Vranová,  zazpívaly a zatančily své pásmo tak pěkně, jakoby snad ani v ten den nepršelo... Pravda, díky mokrému povozu a rozpuštěným krepákům se děti na voze letos vozily méně a část průvodu musely poctivě odšlapat, ale když zahrála muzika, děvčátka roztočila sukýnky a kluci rázovali do rytmu jako vojáci.

2021-plakat-krojovany-pruvod-strilecka-pout-mas.jpg

Chasa, ač také poznamenána rychlým tempem průvodu, při pohledu na zaplněné divácké lavičky, vydala ze sebe to nejlepší, stejně tak jejich cvičitelka Andrea Kryštofová a hudecká muzika Roberta Botka. Milým zpestřením bylo vystoupení malých houslistů a trumpetistů. Díky odborné podpoře Marie Sobotkové povstalo z ničeho hudební těleso a malí i velcí muzikanti si zahráli poprvé spolu před publikem. 

Radosti i starosti krojovaných letos v největší míře sdílely zejména rodiny stárka Vény a stárky Aničky, a samozřejmě také rodiče všech účinkujících, ať už zkušených, nových, domácích či přespolních.

Děkujeme...

...obci Střílky za finanční podporu, MAS Hříběcí hory za poskytnuté prostředky na krojové součásti a všem ostatním za spolupráci. A těšíme se příště!

Martina Jakobová

 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Púť 2021