Jdi na obsah Jdi na menu

2021 Šnečí závody

28. 7. 2021
Setkání milovníků plžů a závodní atmosféry na prvním ročníku Šnečích závodů OPEN proběhlo ve Střílkách v neděli 8.8.2021.

Tento ojedinělý projekt byl inspirován našimi spřátelenými vodáky z Kácova u Sázavy. Potenciál této soutěže spočívá především ve výchově k trpělivosti. Touha po rychlé výhře se v tomto dostihu jen ztěžka naplní, závod může trvat několik minut až několik hodin. V našem případě 14 minut. V tomto úctyhodném čase překonal vítězný šnek majitelky Kateřiny cílovou kružnici a stal se tak držitelem titulu "Nejrychlejší šnek 2021". 

Trenéři neváhali a několik dní své závodníky v zahradách a lesích hledali, někteří si je stihli i ochočit, aby potom prožili odpoledne plné vzrušení a netrpělivého očekávání.  Část hlemýžďů z ulity ani nevylezla, někteří před cílem náhle změnili směr, dokonce někteří energií nabití "atleti" se raději vrhli jeden na druhého. Jak to už na závodech bývá, zvítězit může jen jeden. Na závěr nezbývá než připomenout zásady našeho závodu: Suchu zmar, šnekům zdar! Nebo také: Vlhko a trpělivost.

2021-plakat-sneci-zavody-mas.jpg